4K felbontású monitor a Canontól

Elég korán és jelentős 4K fejlesztésünk volt 2014 végén és 2015 elején. Kamerák, munkaállomások, objektívek. Jól tudunk 4K-ban rögzíteni, utómunkázni, de gyorsan rájöttünk, hogy az egész semmit nem ér anélkül hogy igazán jól lássuk amit csinálunk. Egy ideje tehát már vártuk melyik gyártó lépi meg amit kell 4K felbontású monitor terén.

24 coll máretben a Canon mutatott be 4K felbontású DP-V2410 referenciaképernyőt, ami a televíziós és filmes produkciók külső és belső helyszínein is jól használható. Precízen és megbízhatóan jeleníti meg a 4K-s képet, így akár az élő felvételek minőségét/valóságát, valamint a fókusz- és expozíciós beállítások ellenőrzését is valós 4K-s alapra helyezi. Például beálláskor a színkezelésre és színkorrekciókhoz is nagyon alkalmas.

4K felbontású monitor

4K felbontású monitor a Canontól

A Canon DP-V2410 4096 x 2160 pixelen precízen adja vissza a színeket és persze itt az új High Dynamic Range (magas dinamikatartomány) mód, amely segítségével a monitor használhatóan megjeleníti egyszerre az extrém világos és sötét részleteket is. A DP-V2410 4K felbontású monitor kompatibilis a mozifilmek DCI-P3-as és a televíziós produkciók ITU-R BT.2020-as színtereivel, valamint az ACES Proxy 1.0-át is támogatja.

A Canon monitor beleseje egy RGB LED-es háttérvilágítású IPS-panel 2000:1-es kontrasztaránnyal, amire ráhúztak egy automatikus szín- és fényerőkorrekciós rendszert így a képminőség, a színek és a fénysűrűség (luminancia) állandó, ráadásul a beépített DeBayer szűrővel rendelkező DP-V2410 képes a kompatibilis Cinema EOS kamerák natív 4K RAW felvételeinek megjelenítésére is.

A monitor háza nem a régi brutális, de mégis erős. Még masszív fogantyút is kapott és a kb. 12 kilós súlyával elég mobilis a külső helyszíni használathoz is.

4K felbontású monitor csatlakozói

A Canon 4K felbontású monitor csatlakozói

Csatlakozók:

  • 4db 3G/HD-SDI (tehát 4 darabból rakja össze a 4K képet)
  • 1 db HDMI 2.0
  • LAN RJ 45
  • 24V DV XLR tápfeszültség